Beregning af fedtprocenter:

 Du skal vide 2 ting for at beregne fedtprocenten

  1. Hvor mange kJ er der i 100 g af fødevaren

  2. Hvor mange g fedt er der i fødevaren?

 1 g fedt svarer til                         38 kJ 

Eksempel:                       

100 g indeholder                         1772 kJ 

Fedt 23g                          23 x 38 kJ = 874 kJ 

Fedtprocent:                        874 x100 = 49,3 %
  
                                                     1772
 

Fødevarer

Energi

 

kJ

Fedt g

Fedt %
beregning

Fedt procent %

 

Kartofler kogte

 

 

355

 

0,1

 

0,1 x 38 x 100

355

 

1,1%

 

Kartoffelchips

 

 

 

 

 

 

Pommes frites (dybfrost)  

 

 

 

 

 

Ris

 

 

 

 

 

 

Spaghetti

 

 

 

 

 

 

Kartoffelskiver (Dybfrost)  

 

 

 

 

 

Kartoffelsalat