Den digitale kartoffel

Kartoflen får nemt stødpletter eller andre skader, når den tages op med maskiner. Det er irriterende for forbrugeren, hvis man skal skrælle for meget af. Derfor prøver man på alle måder at undgå, at kartoflen bliver stødt.

Man har derfor udviklet en elektronisk eller digital "kartoffel", som man så kan udsætte for alle de hændelser, en rigtig spisekartoffel skal igennem.


Kartoflen bliver nemt stødt....

Man kan for eksempel sende "kartoflen" igennem en kartoffeloptager.

Den vil så registrere alle stød og gemme dem i modtagerens hukommelse med tidsangivelse. Modtagerens display viser største stød, præcis tidsangivelse og en grafisk fremstilling af gennemløbet i optageren. Ved hjælp af hovedtelefoner kan man også høre et "bip", når "kartoflen" slår sig.

De registrerede støddata kan overføres til PC, hvor der er mulighed for yderligere databehandling og grafisk fremstilling,

"Kartoflen" kan selvfølgelig anvendes til kvalitetskontrol ved håndtering og transport af alle typer stødfølsomme fødevarer (f.eks. også løg og gulerødder).