Tips til arbejdet med kartoffelkulen

 

I Kartoffelkulen er der en masse blandede oplysninger.

Man kan sætte sig ind i fremstilling af kartoffelmel i stor og lille skala. Man kan være så heldig, at det lokale museum har gamle rivebrætter eller hånddrevne maskiner til fremstilling af kartoffelmel, men man kan også sagtens selv fremstille det i skolekøkkenet. Man kan også prøve at stive lommetørklæder og andet som i gamle dage, eller komme melet i håret som de (fattig)fine folk gjorde det. De fysik-interesserede vil have fornøjelse af at sætte sig ind i kartoflens vej gennem alle maskinerne på melfabrikken. Desuden vil det nok overraske at finde ud af, hvor mange produkter, der indeholder kartoffelmel.

Tysk- og engelsktimerne behøver heller ikke at være kartoffelfri – måske kunne man lokke med en time i skolekøkkenet, hvor man selv laver varme pomfritter, efter veloverstået oversættelse af de to tekster! Der er også lidt sproglige godter i listen over kartoffelnavne på verdensplan.

Desuden findes her lidt statistik om kartoffelproduktion og forbrug, og et kontroversielt emne som gensplejsning er der også en kort tekst om.