Tips til arbejde med den spiselige kartoffel

Den spiselige

I den spiselige kartoffel vil eleverne kunne finde oplysninger om

kartoflen
hvordan anvender man kartoflen?
næringsindhold,
energigivende stoffer,
vitaminer og mineraler.
varedeklarationer

Der vil være sammenligninger i næringsstofindhold i forskellige basisprodukter kartofler, ris og pasta.

Teksten er henvendt til elever på 5. – 7. klasses niveau.

Siden er opbygget således, at mange oplysninger om kartoflen ligger på Kend Kartoflen.

Hvis eleverne har brug for uddybende viden kan de søge i bøger i faglokalet eller på Internettet.

Se Kartoffellinks.

Ud over det mere faglige, er der praktiske tips og ideer til arbejdet med kartoflen:

Hvordan koges en kartoffel?
Kartoffelsorter: Lad eleverne undersøge forskellige kartoffelsorter. Prøve rå, bagt, kogt m.m.
Der er opskrifter med kartoffelretter som er afprøvet i 5. og/eller i 6. klasse
Opskrifter på kartoffelretter
Undersøg varedeklarationer