DUKKER

Stangdukker

Materialer: Kartofler i forskellige størrelser – blomsterpinde – rulleøjne – ståltråd – stofrester – garn/uld til hår

  1. Mal næse og mund på kartoflen eller skær munden ud eller sæt næse og øre på kartoflen af kartoffelskiver og en stor kartoffelstykke til næse

  2. Øjnene males på eller rulleøjne limes på kartoflen

  3. Hår kan limes eller stikkes ind i kartoflen

  4. En blomsterpind stikkes godt op i hovedet på kartoflen

  5. Tøj til kartoflen syes af stofrester, som fastgøres med ståltråd på kartoflen og blomsterpinden

  6. Hænderne kan skæres ud i kartoffel

Stående/siddende dukke

Materialer: Kartofler i forskellige størrelser – ståltråd

  1. Mal ansigt på kartoflen

  2. Sæt arme og ben på kartoflen

  3. Hænderne skæres i kartoffel

  4. Fødderne er laves af store kartoffelstykker, som males eller pakkes ind i stanniol

 

Grædende dukke

Materialer: Stor kartoffel – kniv – perle – uld/garn til hår – tallerken – salt

  1. Skær øjne og evt. mund ud i kartoflen

  2. Sæt perle på som næse

  3. Sæt hår på kartoflen

  4. Sæt kartoflen på en tallerken og hæld salt ind i øjnene på kartoflen.

 

Sådan laver du tudekartofler og skrumpehoveder:

1. Skær øjne og mund i en kartoffel (den skal IKKE skrælles først). Lav hullerne ca 1 cm dybe.

2. Fyld salt i hullerne og lad det stå i nogle timer (natten over).

3. Hæld saften ud af hullerne og skyl med lidt vand.

Kartoflen tuder nu i flere dage!

4. Du kan prøve at hænge tudekartoflen til tørre i lang tid. Så skrumper den mere og mere sammen.

Hvis du så giver den noget langt, sort hår af garn, ligner den et rigtigt SKRUMPEHOVEDE.

I gamle dage var der hovedjægere til. De tog fjendernes hoveder og fjernede "indmaden". Så fik de ved hjælp af varme og røg huden til at skrumpe, så hovedet blev lille bitte.

Hovedjægerne levede på Borneo (dajakkerne) og i Equador (jivaroerne).