Kartoffelsorter
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Salat kartofler: Kartofler, som har svært ved at koge ud. Faste og gode til at pille. Eksempler: Asparges, Sava, Sieglinde Kogefaste: Hvis kartoflerne skal serveres hele, men ikke helt så faste som salatkartofler Bintje, Hansa, Hela, Folva Kartoffelmos eller Bagte kartofler: Estima, Desiree eller Bintje Prøv at smage på forskellige kartoffelsorter: Hvert hold tilbereder en kartoffelsort. Når tilberedningen er færdig, smager I på de forskellige kartoffelsorter. Notér smagen på et smagsskema, se nederst på siden. Kogt kartoffel: Skrælles og koges i lidt letsaltet vand i 15 – 20 minutter Koges med skræl i 15 – 20 minutter Bagt kartoffel. Skrælles og skæres i stave. Pensles med olie og bages i ovnen ved 2250 i ca. 30 minutter. Kartoffelmos Skrælles og skæres i mindre stykker Koges i lidt vand i 15 minutter.
Vandet hældes fra og gemmes. Kartoflerne piskes med håndmixeren og lidt af vandet tilsættes. Smages til med salt og peber Rå kartoffel skrælles og lægges i en skål med vand Hvordan er smagen?
I oplægget til dagen var en beskrivelse af en smagsstjerne, som også er anvendelig til at beskrive kartoffelsmagen. Find adressen på Smagens dag på vores kartoffellinks.
Et større skema kan printes ud. Skriv i hver rubrik, hvordan smagen er.
|