Kartoffelsorter

 

 

Salat kartofler: Kartofler, som har svært ved at koge ud. Faste og gode til at pille.

Eksempler: Asparges, Sava, Sieglinde

Kogefaste: Hvis kartoflerne skal serveres hele, men ikke helt så faste som salatkartofler Bintje, Hansa, Hela, Folva

Kartoffelmos eller Bagte kartofler: Estima, Desiree eller Bintje

Prøv at smage på forskellige kartoffelsorter:

Hvert hold tilbereder en kartoffelsort. Når tilberedningen er færdig, smager I på de forskellige kartoffelsorter. Notér smagen på et smagsskema, se nederst på siden.

Kogt kartoffel:

Skrælles og koges i lidt letsaltet vand i 15 – 20 minutter

Koges med skræl i 15 – 20 minutter

Bagt kartoffel.

Skrælles og skæres i stave.

Pensles med olie og bages i ovnen ved 2250 i ca. 30 minutter.

Kartoffelmos

Skrælles og skæres i mindre stykker

Koges i lidt vand i 15 minutter.

 

Vandet hældes fra og gemmes.

Kartoflerne piskes med håndmixeren og lidt af vandet tilsættes. Smages til med salt og peber

Rå kartoffel skrælles og lægges i en skål med vand

Hvordan er smagen?

Snak med hinanden om, hvordan smagen af kartoflerne og konsistensen kan være.

Ord, der kan bruges er f.eks.:

Melet, sød, klistret, hård, blød, saftig, sprød, bitter 

- eller find på andre.

I oplægget til dagen var en beskrivelse af en smagsstjerne, som også er anvendelig til at beskrive kartoffelsmagen.

Find adressen på Smagens dag på vores kartoffellinks.

 

Kogt, Pille og skrælle

Bagt

Mos

Asparges

       

Kenva

       

Bintje

       

Sava

       

King Edward

       

Up to date

       

Et større skema kan printes ud. Skriv i hver rubrik, hvordan smagen er.